Το καλοκαίρι και το camping είναι κάτι που πάνε πακέτο. Όχι μόνο καιρός είναι καλός αλλά γενικά τα πάντα το ευννοούν. Τα παιδιά δεν έχουν σχολείο, η άδεια από την δουλειά είναι πιο πιθανή. Το θέμα είναι ότι όπως και η κάθε άλλη εποχή έτσι και το καλοκαίρι έχει τους δικού του περιορισμούς και αυτό είναι η ζέστη. Η ζέστη μπορεί να μετατρέψει το κάθε ταξίδι από άβολο σε εξαντλητικό και γενικά όχι ευχάριστό. Έτσι λοιπόν σας παρουσιάζουμε για το τι μπορείτε να κάνετε όταν δεν διαθέτε πλέον air condition.

 1. Διατηρείστε σταθερή την τροφοδοσία του αέρα.
  Εφοδιαστείτε με ένα ανεμιστηράκι και αρκετές μπαταρίες για να το χρησιμοποιείτε μέσα στην σκηνή, ιδιαίτερα χρήσιμο για την νύχτα όπου η ζέστη θα σας εμποδίζει να κοιμηθείτε. Αθτό θα ανεβάσει το επίπεδο άνεσης και θα αποφύγετε αρκετό από τον ιδρώτα.

 2. Όταν στήνετε την σκηνή σας εξασφαλίστε ότι θα υπάρχει σκιά.
  Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι σκηνές στις οποίες θα κοιμηθείτε να βρίσκονται σε σκιερό μέρος. Αν δεν υπάρχει φυσική προστασία προσπαθείστε να κρεμάσετε ένα προστατευτικό πανί από πάνω τους. Χωρίς τον ήλιο να τις χτυπάει όλη μέρα οι σκηνές θα παραμείνουν πολύ πιο δροσερές.

 3. Ντυθείτε κατάλληλα.
  Η καλοκαιρινή ζέστη συνδυάζεται με υψηλή ηλλιοφάνεια, οπότε πάντα να φοράτε αντιηλιακό καθώς και καπέλα και ρούχα από υλικό που αναπνέει. Αποφύγεται σκουρόχρωμα ενδύματα ή ενδύματα φτιαγμένα από βαρύ υλικό όπως το βαμβάκι.

 4. Φέρτε περισσότερο νερό από αυτό που χρειάζεστε.
  Σε πολύ ζεστό καιρό ακόμη και η πιο χαλαρή δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Αυτό είναι κάτι που πρεπενα αποφύγετε. Όλοι πρέπει να έχουν νερό σε διαρκή βάση και τα παιδιά πρέπει να πίνουν σχεδόν καθημερινά.

Έτσι λοιπόν το καλοκαιρινό camping έχει τις δικιές του δυσκολίες αλλά με τις κατάλληλες προμήθειες και λίγη κοινή λογική μπορούμε να το διαχειριστούμε. Ακόμη και σε πολύ ζέστη μπορεί να μην είναι η πιο άνετη κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αλλά δεν δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι το ίδιο διασκεδαστική.