Με την είσοδο της άνοιξης ο καιρός στην Ελλάδα γίνεται ακόμη πιο ωραίος και κατάλληλος για εξωστρεφείς δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει ότι πλέον μπορούμε να επισκεφτούμε αρκετές περιοχές μέσα στην φύση και να τις περπατήσουμε και να αποκομήσουν όλα τα οφέλη τους.

Το hiking όμως στην εξοχή έχει και αυτό τα μυστικά του τα οποία οι αρχάριοι ανάμεσά μας είναι καλό να ξέρουν ώστε να μπορούν να το απολαύσουν και να θέλουν να το διατηρήσουν.

1) Αξιολογήστε το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης και επιλέξτε το μονοπάτι που σας ταιριάζει

Το hiking παρόλο που φαίνεται απλό εν τούτοις απαιτεί ένα επίπεδο φυσικής κατάστασης ανάλογα με την διαδρομή. Ειδικά για τα πιο μακρινά όπου θα μεταφέρετε και εξοπλισμό μαζί σας είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις δυνατότητές σας και τα όρια σας ώστε να μην καταπονήσετε το σώμα σας περισσότερο από όσο χρειάζεται. Καλό είναι πρώτα να δοκιμάζετε μικρότερες διαδρομές στην αρχή ώστε να συνηθίζετε και σιγά σιγά να επιλέγετε όλο και πιο μακρινές.

2) Βρείτε έναν παρτενέρ

Χαρά που μοιράζεται γίνεται διπλή, κούραση που μοιράζεται γίνεται  μισή. Πέρα από το γεγονός ότι μπορείτε να δημιουργήσετε καλές φιλίες μέσω του hiking, υπάρχει επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά όπως για παράδειγμα κάποιος τραυματισμός.

3) Να έχετε τα απαραίτητα

Η ασφάλεια, η άνεση και η προστασία σας είναι απαραίτητα συστατικά για επιτυχημένο hiking, επιλέξτε άνετα ρούχα καθώς και ανάλογα με το είδος της απόστασης/περιοχής που θα καλύψετε, χάρτη, πυξίδα, κάποιο κουτί πρώτων βοηθειών, νερό και κάποια σνακ, γυαλιά ηλίου, φακό αν πρόκειται να σας προλάβει η νύχτα και αδιάβροχο σε περίπτωση ξαφνικής βροχής. Για πιο μακρινές διαδρομές συνίσταται και αλλαξιά ρούχων και κάποιου είδους μικρής σκηνής.

4) Πάντα να ενημερώνετε κάποιον για το που θα είστε

Είτε μόνοι είτε με παρέα πάντα να έχετε ενημερώσει κάποιον για το που θα κάνετε την εξερεύνησή σας. Ατυχήματα μπορεί να συμβούν οπότε σε αυτήν την περίπτωση να μπορούν να ειδοποιηθούν οι απαραίτητες αρχές για γρήγορη βοήθεια.