Όταν αποφασίσουμε να πάμε κατασκήνωση είναι φυσικό ότι σημαντικό κομμάτι της οργάνωσης που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε, πέρα από τον υπνοσακό μας και γενικά αξεσουάρ, και την σκηνή που ταιριάζει για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Έτσι λοιπόν στην αναζήτησή μας βρίσκουμε αρκετές σκηνές οι οποίες αναφέρονται ως "4 εποχών" και άλλες ως "3 εποχών".  Έτσι λοιπόν είναι λογικό να γεννηθεί η απορία για το ποια είναι η πιο κατάλληλη για εμάς.

Οι σκηνές 4 εποχών είναι σχεδιασμένες ώστε να είναι λειτουργικές και άνετες για παρατεταμένη διάρκεια δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα στην αξία τους σε βάθος χρόνου.

Τα βασικά στοιχεία μια σκηνής τεσσάρων εποχών είναι :

  1. Αντιανεμικές
  2. Εξαιρετικά ανθεκτικές σε βαριά χιονόπτωση.
  3. Ικανές να μεταφερθούν εύκολα


Αντίθετα οι σκηνές 3 εποχών διαθέτουν αεραγωγούς (αντικουνουπική κάλυψη) οι οποίοι δεν μπορούν να κλείσουν τελείως. Έτσι ο αέρας μπορεί να μεταφέρει εύκολα χιόνι μέσω των αεραγωγών και μέσα την σκηνή.

Επίσης είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η υγρασία αλλά και σε πολλές περιπτώσεις η κρυσταλλοποίησή της μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο πρόβλημα στην κατασκήνωση. Πολλές από τις σκηνές 4 εποχών όμως είναι φτιαγμένες ώστε να προσφέρουν ασφάλεια και να εμποδίζουν το συγκεκριμένο φαινόμενο

Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι οι σκηνές 4 εποχών έχουν ένα πιο σκληρό και ανθεκτικό σκελετό ικανό να αντέξει τους δυνατότερους ανέμους αλλά  και βαριά χιονόπτωση οπότε τις κάνεις ιδανικές για οποιαδήποτε χειμωνιάτικη κατασκήνωση!

Τέλος οι σκηνές 4 εποχών είναι φτιαγμένες από ανθεκτικό ύφασμα με γενικά υψηλούς δείκτες αδιαβροχοποίησης, δυνατά φερμουάρ, καλύτερο δέσιμο του υφάσματος αλλά επίσης όλα τα πλαστικά μέρη τους είναι φτιαγμένα για να αντέχουν σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός ώστε να μην υπάρχει περίπτωση ραγίσματος ή να σπάσουν από το κρύο.

Εν κατακλείδι οι σκηνές 4 εποχών είναι οι πλέον κατάλληλες για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν την μαγεία της χειμωνιάτικης κατασκήνωσης με ασφάλεια και πλήρη άνεση!