Τα fitness wearables έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και στο πρόγραμμα γυμναστική μας και σχεδόν έχουν μετατραπεί στον προσωπικό μας γυμναστή τον οποίο μπορούμε να έχουμε πάντα μαζί μας.
Με αυτό λοιπόν στο νου, ας δούμε τους 5 καλύτερους λόγους για να χρησιμοποιουμέ ένα fitness wearable στις προπονήσεις μας.

  1. Καταγράφουν την απόδοσή μας. Αυτό αποτελεί σημαντικό κομμάτι γιατί με την δυνατότητα να κρατάμε αντίγραφα των στατιστικών των ασκήσεών μας μπορούμε να βελτιστοποιούμε διαρκώς τις ασκήσεις μας αλλά κρατάμε και το ηθικό μας υψηλό. Όλα τα καλής ποιότητας wearables διαθέτουν εργαλεία όπως μετρητή θερμίδων, βημάτων, απόστασης, ταχύτητας, καρδιακών παλμών.

  2. Βοηθούν στην οριοθέτηση στόχων. Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε την καλύτερη ποιότητας άσκηση είναι να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους οι οποίοι να μπορούν να επιτευχθούν. Τα εργαλεία αυτά βοηθούν σε αυτό με το να θέτουν τέτοιους στόχους σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο χρόνου. Με αυτό τον τρόπο δεν αποκαρδιωνόμαστε και συνεχίζουμε γεμάτοι ζωντάνια.

  3. Έλεγχος υγείας. Με την δυνατότητα καταγραφής των καρδιακών παλμών, το κάψιμο θερμίδων ή την καταγραφή βημάτων είμαστε ικανοί να ελέγχουμε πολλά από τα σημεία που επηρεάζουν την υγεία μας και να κάνουμε τους κατάλληλους σχεδιασμούς. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διατηρήσουμε μια καλύτερη διατροφή, να προπονούμαστε περισσότερο ή να κοιμόμαστε καλύτερα.

  4. Μετρήσιμος εαυτός. Η ιδέα γύρω από αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούμε αυτού του είδους τεχνολογίας ώστε να συλλέξουμε αναλυτικές πληροφορίες για οτιδήποτε κάνουμε, τρώμε ή νιώθουμε ώστε να ανακαλύψουμε μοτίβα και συσχετισμούς που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την ζωή μας.

  5. Σωστές και γρήγορες μετρήσεις. Επειδή τα fitness wearables μπορούν να δώσουν πολλές και αξιόπιστες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο αποτελούν σημαντικό βοήθημα στο να γνωρίζουμε, πολλές φορές ακόμη και με μια ματιά, που ακριβώς πρέπει να βελτιωθούμε και αν υπάρχει ουσιαστική βελτιώση.

Με αυτά λοιπόν διαπιστώνουμε ότι η χρήση των fitness wearables είναι καταλυτική για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα στην οποία θέλουμε να επιδωθούμε αποτελεσματικά.